Młode ziemniaki z cebulą i koperkiem

Kolejny pomysł na ziemniaczki. Cóż zrobić – to najlepszy czas na to warzywo. W książce Tomka Strzelczyka można znaleźć kilka przepisów, a ja skorzystałam na podane z patelni. Wam też je polecam!

Składniki:

  • 1,5 kg małych młodych ziemniaków
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • mały pęczek koperku
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na maśle klarowanym. Odłożyć na bok i podsmażyć ziemniaki. Dodać przyprawy, cebulę i starty czosnek. Smażyć chwilę. Posypać posiekanym koperkiem.

Młode ziemniaki z cebulą i koperkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *