Ziemniaki w ziołowej śmietance

Kolejny przepis na ziemniaki od Tomka Strzelczyka. Jak dla mnie to kartofelkowy sztos. Gorąco polecam!!!

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 500 ml śmietanki 30%
  • pęczek koperku
  • mały pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie, aż będą półmiękkie.

Do miski wlać śmietankę, dodać posiekane zioła i przyprawić solą oraz pieprzem.

Ziemniaki odcedzić, w miejsce wody wlać zawartość miski. Całość dusić pod przykryciem, aż śmietanka lekko zgęstnieje, a ziemniaki zmiękną.

Ziemniaki w ziołowej śmietance

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *